Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

VW PASSAT 1.6 MANİFOLT PATLAMASI Ayarlar · Görünüm
drismetozaydin
Gönder: Monday, July 21, 2008 7:43:52 PM
Seviye: Newbie
Grup: Üye

Yazı/Cevap: 1
Nereden: düzce
VW PASSAT 1.6 TRENDLİNE ARACA BAYKAN OTOGAZIN SIRALI SİSTEM LPG DONUSUM SISTEMI TAKILDI. MANIFOLT PATLADI
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak çalışmaktayım. Düzce ili merkezinde Dost-El Otomotive Kasım 2007’de Volswagen Passat markalı aracıma sıralı sistem OTO-LPG taktırdım. Takılan sistem “Baykan otogaz sistemleri” adında bir firma. 11.Haziran 2008 ‘de aracımın motorunun manifoltu patladı. VW Adapazarı yetkili servisi uzmanları durumun LPG sistemine bağlı olduğunu söylediler. Ancak rapor vermelerinin mümkün olmadığını şirket olarak LPG takılan araçlara bakmalarının bile şirket içinde yasak olduğunu söylediler. Adapazarında bu işle ilgilenen Elbirli isimli LPG dönüşüm Şirketinin uzmanlarına danıştım. Sonuçta MANİFOLT PATLAMASININ LPG SİSTEMİYLE ALAKALI OLDUĞUNU söylediler. Durumu Dost-El Oto sorumlularına ve sahiplerine ilettiğimde KESİNLİKLE KENDİLERİNDEN KAYNAKLANMADIĞINI VE SORUMLULUK ALAMAYACAKLARINI söylediler.
Durumu İstanbul Küçükçekmece’deki merkezlerine telefonla anlattım. Onlar da BAYİ KABUL EDERSE GARANTİ KAPSAMINA ALIRIZ dediler. Ancak Düzce’deki bayi bunu kabul etmedi. Ben de sisteme onay veren Düzce Makine Mühendisleri Odası’na başvurdum. Bilirkişi olarak olayı değerlendirmelerini istedim. Gariplikler ülkesi Türkiye’de onay veren mühendislerin sistem hakkında hiçbirşey bilmediklerini kendi ağızlarından duydum. Bana isterseniz Kocaeli’nden bilirkişi bulabileceklerini söylediler. Canımızı emanet ettiğimiz insanların olaydan bilgisizken projelere onay vermesi ne kadar acı bir olay…Araçta manifolt patladığı zaman bilgisayar devre dışı kaldı ve araç kendini kitledi. Direksiyon ve ayak freni kilitlendi. El freni ile durabildim. Hastane bahçesinde olmam ve yavaşlamış olmam belki bir faciayı önledi.
Sonuçta aracıma Adapazarı VW servisinde yeni bir manifolt takıldı. Oradaki uzmanlar LPG sistemini bu şekliyle yine bu markayı bağlatırsanız yine manifolt patlar dediler. Ben de LPG sistemini motora ve manifolta bağlatmadım. Ancak sistem araç üzerinde hala takılı. Bu ilgisizlik ve boşvermişlik karşısında Dost-El Oto’yu tüketici mahkemesine verdim.
Tüm tüketiciler olarak sizlerin de bu olay için bir fikir jimnastiği yapmanızı diliyorum. Zira benim canımı tehlikeye atan sistem tüm ülkede takılıyor ve TSE’nin verdiği İSO belgesi de duvarlarında gururla asılı vaziyette duruyor.
Saygılarımla…
17.08.2008
DR.İSMET ÖZAYDIN

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI
KONURALP/ DÜZCE
TLF: 0 380 5414107-3251
0 532 6653938

Forum Kuralları
Gönder: Monday, July 21, 2008 7:43:52 PM
supervisor
Gönder: Friday, August 22, 2008 12:37:46 PM

Yazı/Cevap: 8
Nereden: ankara
Hocam Sitede belirttiğimiz gibi sektörde kurumsallaşmak, profosyonelleşmek gerekiyo. Sektör üreticiden tüketim aşamasına kadar bilinçsiz. Amaç sadece ticari bir faaliyette bulunmak, kim kimden ne koparabilirim onun derdinde. Profosyonel anlamda çalışanlar ise sektöre küsmüş durumda, değiştiremiyolarsa sisteme uymayıda red ediyorlar.

Sayın hocam mahkemeyle ilgili gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim.

murat
Gönder: Monday, September 01, 2008 5:43:57 PM

Yazı/Cevap: 1
Nereden: istanbul
öncelikle hocamıza geçmiş olsun demek istiyorum..Aracınıza takılan sistemin markası hiç önemli değil,önemli olan işçilik ve ayar yapabilmedir.Üzgünüm ki,ülkemizde faaliyet gösteren lpg montaj firmaları arasında işin ehli olanlar parmakla sayılacak kadar az..Bu nedenle gerek usta hatası gerekse araçtan kaynaklanan sorunlar direk lpg malzemesine dolayısıyla markasına fatura ediliyor.Hak verirsiniz ki adın çıkacağına canın çıksın tabiri tam bu konuya yakışır durumda.Yetkili servislerde çalışan ustaların lpg hakkında sahip oldukları sıfır bilgide sizin için bir handikaptır.Sıyrılması kolay "lpg'nin suçu".Ben hatanın ya aracınızda yada montajcının yaptığı ayarda olduğuna inanıyorum.Eğer malzeme hatalı olsaydı bunu size hissettirirdi.Peki siz;Gerekli bakım,temizlik ve ayarlar için montajcı firmaya zamanında gittiniz mi? Aracınızın normal bakımları için servise zamanında gittiniz mi? Hatta doğru yerden doğru ve temiz gaz aldınız mı?bunlar çok önemli..Şunu tüm araç sahipleri bilmelidir ki lpg sizin menfaatiniz için nankördür..nasıl mı? Aracınızın benzinde hiç bir sorunu yok gibi gözüktüğü halde,gaza geçtiğinizde aracınıza ait bir sorundan dolayı sıkıntı yaşıyabilirsiniz.Benim arabamda sorun yok desenizde,lpg sizi yalancı çıkarır.Bu nedenle aracınıza bir çocuk gibi bakmalısınız eliniz,dikkatiniz sürekli üzerinde olması gerekir.İyi sürüşler.

murat attached the following image(s):
gs101[1].jpg
gs101[1].jpg

tek bir çiçekle bahar olmaz ama,baharda o tek çiçekle başlar
serdar306
Gönder: Thursday, September 04, 2008 10:59:14 PM

Yazı/Cevap: 5
Nereden: nevşehir
selam arkadaşlar bi konuya deginecem ya bu site paylaşım sitesi degilmi nedene hic kimse girenmi yok yoksa kimse payalşmak istemiyormu bildiklerini
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler oluşturamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

© asprehberi.com 2004 - 2008 Bütün hakları saklıdır.
Uygulama: Yet Another Forum.net1.9.1.6 (ASP.NET 2.0 / C# )

Directory Directory Directory organized Türkçe. Firefox Site Ekle Link Ekle toplist hosting TOPlist Favourite Topsites List - Add url Catalog Web Stats Toplist yeniListe.com
Link Değişimi hangi kredi Firm Guide web, grafik, karikatür Şarköy'ün Sesi Gazetesi lpg akaryakıt avukatı lpg haber