Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

HANGİ MARKA HANGİ MONTAJCI Ayarlar · Görünüm
bartinotogaz
Gönder: Thursday, July 03, 2008 3:33:10 PM

Seviye: Advanced Member
Grup: Üye

Yazı/Cevap: 121
Nereden: bartın
Yıllarca çalışıp bir araç aldık. Ama benzine yetişemiyoruz. Araç alırken amacımız kullanmak çoluk çocuk bir yerlere gitmek veya işlerimizi takip etmek olur. ve LPG taktırmaya karar verdik şimdi hangi marka ve hangi montajcı.

Müşteri olarak montaj yaptıracağınız atölyeyi montaj sahasına girmeden bir inceleyin, müşteri temsilcisi, makine mühendisi, işyeri sahibi, ustayla bir görüşün.

marka seçerken dikkat edilecek hususlar.

1- Marka kurumsallaşmış mı?
2- Kaç adet üreticisi veya distribütörü var? Tek üretici veya distribütör tercih edilmelidir.
3- Bayi ağı yaygın mı . Türkiyenin neresine giderseniz gidin garanti kapsamında bakım yaptırabilceğiniz, arızalandığında sisteme müdahale edebilecek yapıya sahip mi?
4- Kendini ispatlamış bir teknik yeterliliği varmı?
5- Bayilerin işletme ve teknik olarak eğitimini yapıyomu?

Markanın teknik yeterliliği seçimi

1- Araca montaj yapılacak sistem aracın sistemine uygun mu. FSI motorlara veya D4 motorlara grup enjektörlü motorlara uygunluk gibi.
2- Sisteme ait enjektörler garanti sonrası çıkabilecek problemlere istinaden tamiri yapılabiliyormu. Enjektörler sökülüp temizlenebiliyormu.
3- Enjektörlerin püskürtme süreleri nedir. kaç ms de bir yakıt püskürtme yapabilir. örneğin 2,1ms 1,75 ms gibi.
4- Araç aksam listesinde bulunan parçaların özgünlüğü nedir.
5- Markaya ait ürünlerde TSE ve ECR37 damgaları bulunuyor mu??

Montaj merkezinde aranacak özellikler.

1- Montaj merkezi TSE 12664-1 de belirtilen özellikleri taşıyormu.
2- Hizmet yeterlilik belgesi mevcutmu
3- Temsil etmekte olduğu markaların eğitimlerini aldığına dair belgeleri mevcut mu?
4- Makine Mühendisi Montaj atölyesinde görev alıyormu yoksa sadece imzasımı kullanılıyor.
5- montaj merkezi Teknik araç gereç ve ekipmana sahip mi.
6- Müşteriye karşı yaklaşımı nasıl güven verebiliyormu.
7- Daha önce montaj yaptırmış müşterilerden şikayet geliyormu.
8- Gün içerisinde daha önce yapmış olduğu montajların tamiratıylamı uğraşıyor yoksa yeni montaj mı yapıyor.

Montaj esnasında dikkat edilecekler.

1- Araç montaja alınmadan önce araç kabul evrakı açılarak araçta bulunan şahsi eşyalar ve araca ait özellikler kayıt altına alınıyormu.
2- Koltuk kılıfı, vites koruyucu, direksiyon kılıfı, çamurluk bezi gibi aracı koruyucu ekipmanlar kullanılıyor mu.
3-Araç genel kontrolden geçiriliyormu. LPG sistemi benzin üzerine kurulmuş olan bir sistemin üzerine ek bir yakıt sistemi eklenmesi olduğu için mevcut sistemde olan problemler LPG de daha belirgin olarak gün yüzüne çıkar. Örneğin Buji tınak aralığının açık olması ( buji değişim zamanın gelmesinden ) hava filitresi egzost gibi kısımların kontrolü gerekir.
4-Aracın emme manifoldu delinirken sökülüyormu yoksa üzerinde mi deliniyor.
5-Benzin enjektörleri ve devir kablolarına LPG kabloları bağlanırken lehim yapılıyormu.
6-LPG montajı yapılırken estetik ve ulaşılabilirlik dikkate alınıyormu.

http://www.bartinotogaz.com/
Forum Kuralları
Gönder: Thursday, July 03, 2008 3:33:10 PM
serdar306
Gönder: Thursday, September 04, 2008 1:41:40 PM

Seviye: Newbie

Yazı/Cevap: 5
Nereden: nevşehir
selamlar tüm arkadaşlar ben yeni üye oldum bu siteye ve sizlerden bi ricam olacak benim pejo306 aracım var ve sıralı lpg taktırmak istiyorum ve sizlerden bilgi almak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz ve fiyatı ne olur yardımcı olursanız sevinirim pejolar biraz hasas araclar her marka olmuyormuş şimdiden herkese teşakkürler
serdar306
Gönder: Thursday, September 04, 2008 1:43:19 PM

Seviye: Newbie

Yazı/Cevap: 5
Nereden: nevşehir
bu arada arcım şu an istanbulda ben nevşehirdeyim yakında taktırıp nevşehire getirecm şu an kayın babamda aracım istanbulda
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler oluşturamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

Main Forum RSS : RSS

© asprehberi.com 2004 - 2008 Bütün hakları saklıdır.
Uygulama: Yet Another Forum.net1.9.1.6 (ASP.NET 2.0 / C# )

Directory Directory Directory organized Türkçe. Firefox Site Ekle Link Ekle toplist hosting TOPlist Favourite Topsites List - Add url Catalog Web Stats Toplist yeniListe.com
Link Değişimi hangi kredi Firm Guide web, grafik, karikatür Şarköy'ün Sesi Gazetesi lpg akaryakıt avukatı lpg haber