Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

Sıralı Lpg Otogazlı Araçlarınız Ne Kadar Yakıyor Tasarruf Oranları Nedir Ayarlar · Görünüm
hbturkoglu
Gönder: Friday, June 13, 2008 1:52:37 PM

Seviye: Administration
Grup: Yönetici

Yazı/Cevap: 159
TUM LPG OTOGAZ KULLANICILARI ARACINIZIN NEKADAR YAKTIGINI ŞEHIRICI ŞEHIR DIŞI 4 ADET LED SEVIYE GOSTERGESINDE SIRAYLA KACAR KM YOL YAPTIGINI . AYARA GIDIP GELDIKTEN SONRAKI DURUMU VS.VS.... KULLANICILAR SUREKLI OLARAK YAZALIM VE ARACLARIN YAKIT TUKETIMI KONUSUNDA BILGI EDINELIM....SAYGILARLAR....

www.siralipg.com
Forum Kuralları
Gönder: Friday, June 13, 2008 1:52:37 PM
hbturkoglu
Gönder: Friday, June 13, 2008 1:56:52 PM

Alfa Romeo 2.0 155 beygir arabama Milano marka Sıralı Sistem Lpg taktırdım. Benzinde 380, İlk depo Lpg de 270, ikinci depo Lpg de 245 kuruş 3. depoyu doldurdum bugün o depo bittiğinde tüketim miktarını belirticem. Ayrıca ilk 1000 km bakımına gittikten sonraki tüketim miktarını da ayrıa belirticem.

Sıralı Sistem de Milano gayet iyi ben çok beğendim takan ustalar da gayet işinde başarılı ben Aser Lpg'yi öneririm. www.aserlpg.com

www.siralipg.com
bartinotogaz
Gönder: Sunday, June 22, 2008 7:40:37 PM

Seviye: Advanced Member
Grup: Üye

Yazı/Cevap: 138
Nereden: bartın
opel vectra 1.6 16 v kmde 150 ykr yakıyo. Tabi normal kullanımlarda aracı yormazsan.

http://www.bartinotogaz.com/
h_komen
Gönder: Friday, August 22, 2008 1:01:24 PM
Seviye: Newbie

Yazı/Cevap: 1
opel vectra 1.6 16 v kmde 20 krş yakıyor kabaca 40 ytl 200 km gitti
not:(otomatik vites + klima kullanıyorum + arabaya biraz acemiyim, 2 haftalık, nlp taktırdım)
supervisor
Gönder: Tuesday, September 02, 2008 7:38:30 PM

Yazı/Cevap: 9
Nereden: ankara
çok iyi miktar. Araç yakıtlarında şuna bakmak lazım, vakittmidir nakit vakitmidir.
demalotogaz
Gönder: Thursday, September 11, 2008 10:31:00 AM
Seviye: Member

Yazı/Cevap: 10
Nereden: kocaeli izmit
Sıralı sistemler de yakıt %40 tasarrufu nettir bu tasarruf araca göre farklılık gösterebilir %50 de olabilir.lpg 1 lt lpg daha fazla giitiği için değil fiyatının ucuz olmasından dolayı dır.mesela cng doğalgaz lpg ye oranla pompa fiyatının ucuz olmasından dolayı km de 0.100 ytl yakması.
Ali İhsan
Gönder: Monday, September 15, 2008 3:41:01 PM

Yazı/Cevap: 1
Nereden: ankara
Selamlar öncelikle; şunu belirteyim ki arabaya ve lpg olayına oldukça yabancı biriyim. Geçen ay Hyundai Elentra 2005 1,6 105 hp arabama sıralı lpg sistemi taktırdım. Taktırdım ama markasının ne olduğunu hatırlamıyorum sanırım "romano" bir arkadaşın arkadaşı olduğu için üzerinde durmadım bu daha uygun dedikleri için taktırdım. Ykıt tüketimim şehir için de ama devrinde kullanarak, çok hızlı yada yavaş kullanmam, 50 ytl lik otogazla 300 km. En son 3. kez 50 ytl lik gazla 300 km yaptım. Yani rakamlarda bir oynama olacağını sanmıyorum. Arabayı kontrole götürdükten sonrada da değişmedi. Yalan olmasın şehir dışına çıktığımda ne kadarlık gaz aldığımı hatırlamamkla beraber o zaman hesaplamamda 15-16 krş/km hesaplamıştım. Şimdi benim bir sorunum var ama bunun buraya yazlıp yazılmayacağından emin değilim. Ama arkadaşlar uyarırsa yazmam gereken başlığın altınada yazarım ki, arabanın performansında bir düşüklük söz konusu aslında dur-kalklarda diyelim. Özellikle yokuşlarda arabayı kaldırmayı beceremedim. Benzine alıyorum o zaman kalkıyorum. Bunun ölçümü nasıl yapılabilir yani sorun ben de mi yoksa sistemde mi. Kaldı ki kontrolde söyledim bilgisayarla birşeyler yaptılar ama yine değişmedi. Bu hususda ne yapmam gerekir bir de bugün arabamda hararet ibresinde oldukça yüksek değerler vardı bir ara korkmadım da değil. Günah keçisi yapmak istemem ama bunun lpg dönüşümü ile alakası olabilir mi ?
hbturkoglu
Gönder: Wednesday, October 15, 2008 1:28:18 PM

şöyle söyleyeyim benim aracım benzinde canavar gibi gidiyor ama lpg de 3/1 gücünü kaybetmişe benziyor en neticede lpg yakıt olarak zengin değil bence bundan kaynaklanıyor sistemlerden değilde

www.siralipg.com
demalotogaz
Gönder: Wednesday, October 29, 2008 10:10:08 AM
Seviye: Member

Yazı/Cevap: 10
Nereden: kocaeli izmit
Öncelikle sıralı sistemler usta bir servis ve araca uygun bir kit takıldığında benzinle arasında fark olmaz ama sistemi kuramayıp ayarlarınıda yapamazsanız aracta sıkıntı yaratır.29,10,2008 tarihi itibari ile tasarruf şu an için %33 tür bunun üstü şu an mümkün diildi lpg ye son gelen zam ile lt 1.930 yrk olmuştur.buda benzinle arasındaki farkı düşürmüştür.ama yinede tasarruflu bir sistem olarak kullanıcılar tarafında terciğ ediliyor.zaten tasarrufu bırakın cevre ve hava kirliliğini azaltması için takın.
147ts
Gönder: Sunday, November 02, 2008 3:24:09 PM

Yazı/Cevap: 2
Nereden: ss
2007 alfa romeo 147 120 bg 1280kg aracım.

lpg fiyatı 2.03 ytl.

36 litre 75 ytl gaz ile 300km şehiriçi gidiyor. 350-360km şehirdışı gidiyor. ş.içi 25kuruş, şehirdışı 19kuruş.
36 litre 115ytl benzinde 300km şehiriçi gidiyor. 350km şehirdışı gidiyor. ş.içi 35kuruş civarı.

takip edebildiğim kadarıyla bazı kişiler şehirlerarası kullanımda 14-15 kuruş gidiyorlar. benim araçta mı sorun var acaba.

Hakhan
Gönder: Monday, November 03, 2008 3:27:12 AM

Nereden: Ankara
Benim aracım Palio Weekend 1.2 75 bg yaklaşık 1300 kg. Öncelikle benim aracımda sıralı sistem takılı değil, klasik sistem. Biraz önce yoldan geldim aracım 235 km de tam 15.5 lt gaz tüketmiş(uzunyol) Bu durumda gazı 2 ytl den hesap etsek ortalama 130 krş yakmış. Ben tabi Ankara dayım burada rekabetten dolayı gaz 1.63 ytl. 1630 x 15.5 = 25.265 ytl Bundan da Ankara fiyatına göre 110 kuruş yakmış oluyor.(Uzun yolda 100 km hızı asla geçmem ve hız dalgalanması yapmamaya çalışırım, ayrıca aracımı bakımsız ve ayarsız bırakmam-bizatihi kendim yaparım- tasarruflu araç kullanma tekniklerine riayet etmeye çalışırım) sonuçta aracım beni bu rakamlarla çok mutlu ediyor. Aracımı seviyorum...
Hakhan
Gönder: Monday, November 03, 2008 3:55:43 AM

Nereden: Ankara
Ayrıca yakıt konusunda şunlara da değinmek gerek. Aynı model aynı ağırlıkta aynı motor hacmindeki hiçbir araç birbiriyle aynı yakıtı tüketmez. Ayrıca kendi aracınız hiçbir zaman aynı yakıtı tüketmez. Ayrıca hiçbir araç da fabrika değerlerinde yakıt tüketmez. Fabrika değerleri düz bir yolda hemen hemen 0 derece eğime sahip bir yolda ve içinde sadece sürücünün dahil edildiği 90 km sabit hızda ölçüm yapılır ve bir değer verirler. Ama bu değerler hiçbir zaman tutmaz. Bir kere aracın yakıtı gidilen yolun fiziki özelliklerine göre değişim gösterecektir. Gidilen yol fazla eğimli\rampalıysa, bozuksa araç doğal olarak çok yakıt tüketcek. Ayrıca araçta gereksiz yük varsa yine fazla tüketcek. Ne kadar yük o kadar basınç ne kadar basınç o kadar devir demek. Motor bakımı da aynı şekilde etkenler arasında. Hava filitresi en büyük etkenlerden mesala. Lastik basıncının düşük olması, çok süratli kullanım, sert kullanım, yolun bozuk ve eğimli olması, fazla yük olması(araçta 2 kişiyle gitmek 5 kişiyle gitmek mesala)ve tabii ki gaz ve hava ayarının düzgün yapılamaması... Herkesin aracında bu kadar çok değişken varken yakıt konusunda uzlaşabilmek mümkün değil. Bizde bu yakıtlar bu kadar pahalı olduktan sonra bizler keyifle araba binemeyiz ve maalesef yakıt konusunda doğal olarak tartışır, çareler ararız... ABD de millet 8 silindirli arabalara binip benzini günlük ekmek almak kadar basit alıp keyifle araba kullanırken, Arabistan (onlar da 8 silindirli araç kullanır genelde)gibi petrol zengini ülkeler bizlerdeki araçlara kikir kikir gülüp de bu araçlar yolda gider mi derken, biz daha çok yakıtı düşürmek için çareler ararız. En güzel çare (ülkem için geçerli)tabanvay... SEVGİLER,SAYGILAR
bartinotogaz
Gönder: Thursday, May 28, 2009 1:12:30 PM

Seviye: Advanced Member

Yazı/Cevap: 138
Nereden: bartın
Bir de şu konu var arkadaşlar. Enjeksiyonlu araçlarda araç motor freni yaptığında sistem yakıtı kesiyor onun yerine hava yakıyor. Bu Tasarruf oranını oldukça artırıyor. Hele bu günlerde LPG ile Bensizn arasındaki fark neredeyse %50 bu ise tasarruf oranını kullanıma bağlı olarak artırıyor.

http://www.bartinotogaz.com/
Konu içindeki Kullanıcılar
Guest

Forum Haritası
Bu foruma yeni bir konu gönderebilirsiniz
Bu forumdaki konulara cevap yazabilirsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyebilirsiniz.
Bu forumda anketler oluşturabilirsiniz.
Bu forumdaki anketlere oy verebilirsiniz.

Main Forum RSS : RSS

© asprehberi.com 2004 - 2010 Bütün hakları saklıdır.
Uygulama: Yet Another Forum.net1.9.1.6 (ASP.NET 2.0 / C# )